Agenda

Filmcafé’s en filmmatinees

Locatie Remonstrantse Kerk, Museumpark 3 in Rotterdam (tegenover Museum Boijmans van Beuningen).

NB In verband met de filmrechten kan ik helaas geen titel noemen van de film die er gedraaid wordt. Ik zal me daarom moeten beperken tot een omschrijving. Hopelijk kunt u uit de omschrijving opmaken om welke film het gaat!

Dinsdag 16 mei 

Aanvang: 19.00 uur.

Een toepasselijke  veel geroemde animatiefilm gebaseerd op het boek Exodus. De Egyptische farao Seti geeft het bevel om alle Hebreeuwse baby’s te verdrinken. Een wanhopige moeder plaatst haar zoon in een mandje,  dat terecht komt bij de koningin. Moses wordt opgevoed als een broer van de troonopvolger Ramses. Jaren later worden de broers van elkaar gescheiden wanneer Moses achter zijn ware achtergrond komt. Hij krijgt van God de taak om als boodschapper te fungeren, en de onderdrukte Hebreeuwse bevolking te leiden naar een eigen land.

De filmcafé’s en de  filmmatinees zullen worden  begeleid door Amber de Rooij (psycholoog), Koen Holtzapffel (predikant) en Jethro Zevenbergen (wijsgerig pedagoog). Na afloop van film wordt er, voor de liefhebbers, met elkaar uitgewisseld over de bekeken films. Ook niet-remonstranten zijn uiteraard van harte welkom! Zie voor meer informatie: rotterdam.remonstranten.nl