Agenda

 

2020

NB i.v.m. de recente coronamaatregelen wordt onderstaande film naar een  nog nader te noemen datum verplaatst. Houd  de agenda in de gaten voor de nieuwe datum!

10 november 2020

What Dreams May Come (Vincent Ward, 1998)

Hoe zou het leven na de dood eruit (kunnen) zien? Voor wie daar benieuwd naar is, kan deze film daar mogelijk meer inzicht in geven. What Dreams May Come is voor veel mensen een bron van troost gebleken!

Het verhaal: Door de dood van hun kinderen Marie en Ian in een auto-ongeluk, krijgen Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie een zware klap. Vooral Annie heeft het erg moeilijk met het verlies. Vier jaar later lijkt het echtpaar de draad weer redelijk opgepakt te hebben, maar dan komt Chris eveneens te overlijden bij een verkeersongeval waar hij de slachtoffers wilde komen helpen. Aangekomen in de hemel ontmoet hij Albert, die daar een rol lijkt te hebben als begeleider van verloren zielen. Hij ontdekt dat de hemel nog opmerkelijker is dan hij ooit had kunnen denken. De dood van Chris is echter de druppel voor Annie, die een einde aan haar leven maakt. Na haar sterven ervaart zij aanvankelijk een benarde bewustzijnstoestand, waaruit Chris haar helpt te bevrijden.

In verband met het coronabeleid wordt u verzocht om u van te voren op te geven:  administratie@remonstrantenrotterdam.nl

Locatie Remonstrantse Kerk, Museumpark 3 in Rotterdam (tegenover Museum Boijmans van Beuningen)

Aanvangstijd  19.00 uur. Probeer wat eerder aanwezig te zijn zodat we echt op tijd kunnen starten!

De filmavond zal worden  begeleid door dr. Koen Holtzapffel, remonstrants predikant, dr. Amber de Rooij, psycholoog en drs. Jethro Zevenbergen, voorzitter van de kerkenraad. Na de film wordt er, voor de liefhebbers, met elkaar uitgewisseld over de film. Ook niet-remonstranten zijn uiteraard van harte welkom! Zie voor meer informatie: rotterdam.remonstranten.nl