Agenda

 

2021

30 november 2021

It is a Beautiful Day in the Neigborhood (2019)

Heb je naast lief als je zelf…, echter als iemand zich onappetijtelijk gedraagt, kan dat soms een hele uitdaging zijn!  Onlangs las ik in het Joodse boek van Leven en Sterven dat dergelijk gedrag vaak als een schreeuw om liefde gezien kan worden. Een inzicht dat helpend kan zijn om met de als lastig ervaren medemens om te gaan (soms zijn wij dat wellicht ook wel eens voor een ander ;-). De hieronder beschreven film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, kan op dit gebied inspirerend zijn! Tom Hanks speelt Mister Rogers in It is a Beautiful Day in the Neigborhood, een voor deze tijd heel passend verhaal waarin vriendelijkheid het wint van cynisme, gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Een verbitterde journalist moet voor een tijdschrift een stuk schrijven over Fred Rogers. Hij overwint zijn scepticisme en leert van de meest geliefde buurman van Amerika over vriendelijkheid, liefde en vergeving.

“In al z’n bescheidenheid is deze film niet alleen een mooie les en een spiegel voor de toeschouwer, maar ook de omhelzing die we elkaar even niet kunnen geven” (Ronald Rovers op 30-4-2020 in dagblad Trouw).

Locatie Remonstrantse Kerk, Museumpark 3 in Rotterdam (tegenover Museum Boijmans van Beuningen)

Aanvangstijd  19.00 uur. Probeer wat eerder aanwezig te zijn zodat we echt op tijd kunnen starten!

De filmavond zal worden  begeleid door dr. Koen Holtzapffel, remonstrants predikant, dr. Amber de Rooij, psycholoog en drs. Jethro Zevenbergen, voorzitter van de kerkenraad. Na de film wordt er, voor de liefhebbers, met elkaar uitgewisseld over de film. Ook niet-remonstranten zijn uiteraard van harte welkom! Zie voor meer informatie: rotterdam.remonstranten.nl